Categories
Sauna informatie Sauna nieuws

Koop massage olie met aandacht

Massage Oliën helpen niet alleen om de handen soepel over een lichaam te laten glijden, maar afhankelijk van de olie die jij kiest, zijn er ook tal van voordelen voor de huid en zelfs het humeur. Maar hoe weet je nou welke je moet kiezen?

Er bestaan namelijk een eindeloze reeks van massage oliën om uit te kiezen. En die beweren ook nog eens allemaal perfect voor massages te zijn. Dus kan het soms een uitdaging zijn om een massageolie te vinden die perfect voor het massage doel geschikt is.

Een deel van deze uitdagingen ligt in het feit dat sommige oliën gewoon beter voor bepaalde doeleinden zijn. En ook moet de olie alsmede bij het huidtype passen. In veel gevallen is het kiezen van de ‘beste’ olie bij de massage olie voor groothandel dan ook echt een kwestie van een persoonlijke voorkeur. Hieronder behandelen we een aantal populaire massage olie soorten:

Zoete amandelolie

Dit is waarschijnlijk de meest gebruikte massageolie. Dat is om diverse redenen, waaronder het feit dat zoete amandelolie licht is, niet overdreven vettig en eveneens gemakkelijk door de huid opgenomen kan worden. Het is bovendien pH neutraal, wat betekent dat het voor alle huidtypes toegepast kan worden.

Druivenpitolie

Dit type olie is rijk aan vitamine E, eiwitten en mineralen. Druivenpitolie is ook licht en niet vettig. En het is daarnaast rijk aan linolzuur dat een regeneratieve effect op de huid heeft.

Abrikozenolie

Deze olie is vooral handig voor de vochtarme huid, want abrikozenolie heeft een uiterst hydraterende werking.

Jojoba-oliën

Ondanks dat het niet echt een olie is, wordt jojoba-olie soms als één van de beste oliën voor een lichaamsmassage beschouwd. Het is namelijk een was die uit de zaden van een jojobaplant gewonnen wordt. Omdat het over antibacteriële eigenschappen beschikt, is het een geweldige olie voor personen met een gevoelige en extra vette huid. 

Avocado-oliën

Avocado-olie zit boordevol omega-3 vetzuren en vitamine A, D en E. Het is bijzonder voedzaam voor een uitgedroogde, soms schilferige huid, en vooral nuttig voor de behandeling van eczeem. Maar aangezien het groen van kleur is, moet je voorzichtig met de te gebruiken lakens zijn. Avocado-olie is van zichzelf behoorlijk zwaar en wordt daarom in veel gevallen met lichtere massage oliën zoals abrikozenpit- of amandelolie gemengd.

Kokosnootolie

Dit is voor veel personen de absolute lievelings olie en het is inderdaad perfect voor een lichaamsmassage. Het is immers licht, kleurloos en trekt alsook perfect in de huid. Kokosolie is verder een anti-verouderingsmiddel. Vooral de mensen uit de kust- en tropische regio’s gebruiken deze fijne olie vaak voor lichaamsmassages en andere doeleinden.

Kortom

Al deze bovengenoemde massage oliën hebben langdurige huidverzorging voordelen, zoals glans verhogende effecten en laten je met hun kalmerende geuren ook nog eens heel relaxed ‘aah’ zeggen. Dit geldt net als voor de aroma’s en geurtjes die genoemd zijn bij de beste sauna accessoires