Over ons

Mensen lijken er gezonder uit te zien als ze uit de sauna of stoomkamer komen, nietwaar?

De voordelen van het gebruik van de sauna en stoomkamers worden vaak over het hoofd gezien door de vele individuen die het enkel als een manier zien om zich heerlijk te ontspannen en tot rust te komen.

Hoewel de sauna en stoomkamers er bekend om staan ​​zowel het lichaam als de geest optimaal te ontspannen, hebben ze ook vele andere voordelen die vaak door haar (potentiële) gebruikers genegeerd worden. We sommen er daarom hier even een aantal belangrijke pluspunten op.

Pluspunten gebruik sauna

Het reinigt de huid: de stoom helpt jou niet alleen om onzuiverheden van de huid te verwijderen, maar het helpt ook om de bloedsomloop door het hele lichaam te verbeteren, wat de huid een gezonde glans kan geven waardoor jouw huid er altijd geweldig uitziet en aanvoelt.

Verlicht de spanning in je lichaam: de warmte van de sauna kalmeert je zenuwuiteinden en ontspant tevens je spieren. Een minder bekend voordeel van sauna’s en stoombaden is dat ze gewrichtspijn kunnen minimaliseren.

Verwijdert gifstoffen: door de warmte van de sauna en stoomkamers gaat je lichaam zweten. Dit zweten ontlast het lichaam van al zijn afvalproducten door slechts twintig minuten in een sauna of stoomkamer te zitten.

Vermindert stress: de warmte van de sauna zorgt ervoor dat het lichaam endorfine en andere ‘voel je goed’ chemicaliën afgeeft die een gevoel van stress in het lichaam verminderen. Veel mensen voelen zich na een sauna behandeling verjongd en kalm en zijn volop klaar voor wat de rest van de dag mag brengen.

Ontspanning na een training: spieren hebben na een flinke training een wanhopig behoefte aan ontspanning om zo een ​​snel en gezond herstel te bevorderen. Wanneer jouw spieren namelijk prettig ontspannen zijn, wordt dit herstelproces, dat essentieel voor de spiergroei is, versneld.

Kan helpen bij het afvallen: frequente bezoeken aan een stoomkamer of sauna kunnen mogelijk helpen bij het afvallen, aangezien het algemeen bekend is dat het watergewicht kan verwijderen. Het is echter belangrijk op te merken dat dit niet ter vervanging van een uitgebalanceerd dieet en lichaamsbeweging is, maar in plaats daarvan iets dat er prima naast gebruikt kan worden.

Bevordert een gezonde bloedstroom: de haarvaten van het lichaam verwijden zich wanneer ze worden blootgesteld aan de hitte van de sauna of stoomkamer, waardoor het bloed vrij en gemakkelijk door het lichaam kan stromen en het zuurstof beter naar alle delen van het lichaam verspreid wordt die dit nodig hebben.

Kan de flexibiliteit vergroten: het regelmatig strekken van jouw stijve spieren voordat je een sauna of stoomkamer betreedt, kan ertoe leiden dat de hitte optimaal in jouw vermoeide en stijve spieren binnendringt, waardoor ze soepeler worden.

Het kan leuk en heel sociaal zijn!: naar de sauna of een stoombad gaan is niet iets dat je alleen hoeft te doen. Het is iets dat leuk is en dat je heel sociaal samen met vrienden en gezins- of familieleden kan doen, omdat het je de tijd geeft om heerlijk bij te praten terwijl je daarbij gelijkertijd meerdere gezondheidsvoordelen ontvangt.

Je leven aangenaam verbeteren

Mensen maken al duizenden jaren voor recreatie en ontspanning gebruik van sauna’s en stoombaden.

Saunabaden zijn daarbij meer dan enkel een goede manier om te relaxen terwijl je zweet: veel voordelen voor de sauna zijn in feite dezelfde gezondheidsvoordelen die je krijgt door te sporten!

Hier op onze Sauna Centre website is heel veel gezondheidsinformatie over sauna’s en alles wat erbij komt kijken terug te vinden. Je vindt hier blogposts over het welzijn ervan, hoe je zelf een sauna in jouw huis kunt regelen, het naar wens met de juiste accessoires kunt aanvullen en nog veel meer nuttige tips en handige weetjes.

Onze unieke welzijnssite is opzettelijk ontworpen om jouw leven aangenaam te verbeteren. Dus ontspan, vernieuw en revitaliseer je ook via het gezonde sauna leven door deel uit te maken van deze bijzonder ontspannen gemeenschap!