Categories
Apparatuur

Sauna apparatuur voor complete sauna’s

Wanneer we een sauna binnenstappen beginnen we ons al vlot heel ontspannen te voelen, aangezien de fijne stoom uit de sauna ons omhult en de spieren in ons lichaam losmaken. Om de beste resultaten uit de sauna te halen, moet je zeker een goed gebouwde sauna in jouw huis hebben of je zou als alternatief naar publieke sauna’s, spa’s of fitnessfaciliteiten kunnen gaan waar deze sauna cabines te vinden zijn.

Maar wat zijn de verschillende soorten apparaten die je nodig hebt om een sauna goed te laten werken?

De benodigde sauna uitrusting

De sauna uitrusting die jij voor jouw sauna nodig hebt, is afhankelijk van het type sauna dat je gebruikt. Er bestaan enkele type sauna’s die een minimale hoeveelheid apparatuur nodig hebben. Dit zijn veelal portable sauna’s. Een draagbare sauna vereist enkel dat er kraanwater in een verwarmingseenheid wordt gegoten. De verwarmingseenheid heeft daarnaast een stopcontact nodig, zodat het verwarmingselement het water in een fijne, droge nevel verandert.

De traditionele sauna

Voor een traditionele sauna heb echter je hamers, boren, een zaag en wat schuurpapier nodig om te helpen bij het bouwen van een sauna.

Naast dit soort saunamateriaal heb je ook een warm handdoekenrek nodig om jouw saunahanddoeken lekker warm en droog te houden. Om de warmteconversie van de sauna aan te drijven, zijn er verschillende soorten generatoren beschikbaar die die hoeveelheid stroom kunnen aanleveren die het water in een hoge en zeer fijne nevel verandert. Deze generatoren worden er in verschillende maten en uitvoeringen aangeboden.

Om ervoor te zorgen dat de sauna constant warm blijft en de temperatuur niet erg hoog oploopt, is er nog andere sauna apparatuur nodig. Eén daarvan is een saunathermometer die in combinatie met de warmtegeneratoren gebruikt wordt die nodig is. De verwarmingsunit kan buiten de sauna worden geplaatst, maar de temperatuurregelaars moeten in of bij de ingang van de sauna blijven.

De kachel plus een verkoelende mist

Bij dit soort saunamateriaal zou je de instellingen op de verwarmingsunit en de thermometer moeten kunnen aanpassen. Op deze manier kun jij zelf bepalen hoe heet de lucht in de sauna wordt. Een sauna in traditionele stijl maakt gebruik van een hout- of gaskachel als onderdeel van de sauna uitrusting om de sauna van stoom te voorzien.

Er zijn tevens hoogwaardige saunastenen die verkregen moeten worden zodat de verkoelende mist die er in de sauna nodig is door toevoeging van een pollepel met water geproduceerd kan worden.

Deze items zijn slechts enkele van de gebruikelijke sauna materialen die je kunt vinden. Voor andere gespecialiseerd saunamateriaal zou je met experts op het gebied van sauna’s contact op kunnen nemen. Je kunt hier natuurlijk ook onze partner pagina voor raadplegen.